STUDIO = architectuur | Nieuws - STUDIO = architectuur

Nieuws

Studio = architectuur heeft een nieuwe naam! Hoogsteder architecten

Studio = architectuur heeft haar naam gewijzigd in Hoogsteder architecten. Bekijk alle mooie ontwerpen op www.hoogstederarchitecten.nl

Met duurzaam bouwen je badkamer betalen

STUDIO = architectuur heeft ervaring in het ontwerpen van duurzaam bouwen. Een goed voorbeeld hiervan is de NUL-op-de-meter woning. Deze zogenoemde NOM-woningen verbruiken minder energie en de energie die ze gebruiken kunnen ze zelf opwekken. Hiermee heb je geen energierekening meer.

Door bij het ontwerp van de NUL-op-de-meter woning al in een vroeg stadium rekening te houden kan er een optimaal rendement op de woning gehaald worden. In het ontwerp is de isolatie van de bouwschil een belangrijke eerste stap die gezet kan worden. Door deze voldoende isolerend te maken kan de eerste winst gehaald worden. De positie van de ramen in de gevel en het maken van overstekken en zonnewering in de gevel is van grote invloed op de opwarming van de woning en het warmte verlies. Door deze efficiënt in de gevel te plaatsen is er minder techniek nodig om de woning energieneutraal te maken.

Als de schil van de woning is ontworpen moet er een berekening gemaakt worden van het warmteverlies van de woning. Als dit bekend is wordt samen met de opdrachtgever gekeken welk energieconcept het beste aansluit op het gebruik van woning en de locatie waar deze zich bevindt.

Een energie neutrale woning heeft vaak geen gas aansluiting nodig. Een zogenaamde all-electic oplossing ligt dan ook voor de hand. Waarmee de vaste lasten van het gas al uitgespaard kunnen worden.

De overheid stimuleert deze ontwikkeling door subsidies te verstrekken en de banken mogen de hypotheek verhogen wanneer kan worden aangetoond dat de woning een nul op de meter woning is.

Met het nul-op-de-meter certificaat wordt uiteindelijk aangetoond dat de woning voldoet aan deze eisen. Hiermee kan ook een hypotheekverstrekker overtuigd worden dat de woning daadwerkelijk aan de norm voldoet.

Bij de financiering van een nul op de meter woning kan meestal €27.000,- extra geleend worden. De ervaring leert dat de extra investering van de reguliere energie eis (EPC = 0,4) naar nul-op-de-meter ongeveer €17.000,- gemoeid gaat. Dit betekend dat er een extra budget voor de woning overblijft van ongeveer €10.000,-. Een mooi bedrag waarmee de badkamer extra luxe kan worden uitgevoerd = of waarmee toch de veranda gerealiseerd kan worden.

Startbouwwerkzaamheden 3 woningen te Leimuiden

Er is gestart met de bouwwerkzaamheden van de drie woningen te Leimuiden. De geprefabriceerde kelder ligt op zijn plek en de palen zijn geheid. Nu kan begonnen worden met de rest van de fundering.

Nieuwbouw woning te Enschede

Deze statige notariswoning is ontworpen voor de wijk 't Vaneker te Enschede. De woning krijgt gestucte gevels met vlakke donkere pannen waardoor het totaal een modern karakter krijgt. De erker aan de voorzijde met balkon en de iets terug liggende entree zorgen voor de geleding in de gevel. Aan de tuinzijde krijgt de woning een uitbouw met grote veranda waaraan de tuinkamer ligt. Deze tuinkamer kan in de toekomst worden omgebouwd tot slaapkamer met badkamer, waardoor de woning ook toekomstbestendig is.

Woning Franciscushof Raalte

Voor het Franciscushof in Raalte is deze moderne woning met rietenkap ontworpen. Deze woning heeft veel glas in de gevels waardoor er veel licht in de woning komt. Het riet van het dak loopt over in de gevel. Hierdoor krijgt de woning een strakke en moderne uitstraling. De met zink beklede entree past bij de moderne uitstraling. Door de gootlijn omhoog te trekken ontstaat er een ruime verdieping waarin er naast de hoofdslaapkamer met inloopkast ook nog plek is voor twee slaapkamers en een royale badkamer.

Startbouw woning te Hoogeveen

In de nieuwbouwwijk Erflanden in Hoogeveen zal binnenkort gestart worden met de bouw van deze chique nieuwbouwwoning. Deze woning kenmerkt zich door zijn donkere steen. Door de afwisseling van grote en kleinere kozijnen ontstaat er een strak, maar gedifferentieerd beeld. Waarbij in elke ruimte voldoende daglicht binnen kan komen. In de aanbouw zit een ruime berging en tv-kamer met aansluitend veranda. De verdieping is efficiënt ingedeeld met twee royale slaapkamers en een hoofdslaapkamer met inloopkast en eigen badkamer. In de voorgevel springen het overhoekse zinken bloemkozijn en de grote naar voren stekende pui uit.

Nieuwbouw woning te Raalte

Onlangs is deze woning in Raalte opgeleverd. Nabij het centrum van Raalte heeft STUDIO = architectuur deze jaren 30 stijl woning ontworpen. De woning kenmerkt zich door zijn oog voor detail, wat vooral zichtbaar is in de detaillering van het metselwerk rondom de voordeur en onder de kozijnen. In het volume van de woning is ook een mantelzorgwoning, of zogeheten aanleunwoning, mee ontworpen.

Nieuwbouw woning te Hardenberg

Deze woning is ontworpen op een nieuwbouwlocatie te Hardenberg. STUDIO = architectuur heeft bij het ontwerpen rekening gehouden met de wensen en eisen van de familie. Op de begane grond zorgen de grote ramen voor veel licht in de woonkamer en woonkeuken. Vanuit de woonkeuken is de veranda met buitenhaard te betreden. Vanuit de woning zijn er veel zichtlijnen naar de tuin.
Het materiaalgebruik voor de woning is een vlakke donkere pan, een wit gestucte gevel en een donkere plint met langwerpige bakstenen.

Duurzame woning te Ommen

In de nieuwbouwwijk Vlierlanden te Ommen wordt deze woning ecologische woning gebouwd.

De woning zal geen energierekening meer hebben. Een nul-op-de-meter woning. Boven op het energieneurtraal zijn op gebouwniveau, wordt de woning ook gebouwd met zoveel mogelijk ecologische bouwmaterialen. Hierdoor wordt er een woning gebouwd in Ommen met een zo klein mogelijke ecologisch footprint. De wanden worden opgebouwd uit kalkhennep wanden.

Levensloop bestendige woning

Deze levensloopbestendige woning is ontworpen voor een echtpaar uit Noord Holland. De woning heeft een klassiek uitstraling met wit geschilderde gevels en een donkere plint. De relatief kleine woning heeft een grote aanbouw waarin de rolstoel vriendelijke slaapkamer met badkamer zit. Daarnaast heeft de woning een royaal overdekt terras met buitenhaard. Vanaf dit overdekte terras is er een weids zicht over het water en de dijk.

Woningen te Leimuiden

In het Noord Hollandse Leimuiden heeft STUDIO = architectuur twee woningen aan het water ontworpen. De bewoners van beide woningen hebben eigen wensen. Ondanks dat de twee woningen duidelijk familie van elkaar zijn, hebben ze toch een eigen uitstraling. De woningen worden duurzaam ontworpen en zullen uiteindelijk als nul-op-de-meter woningen worden opgeleverd.

Architectenspreekuur

Op 13 juni 2015 van 10:00 tot 15:00u zal STUDIO = architectuur een architectenspreekuur organiseren bij OP1Raalte. Hier bieden wij de mogelijkheid om kennis te maken met het bureau en om geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek met een architect aan te gaan om ideeën te bespreken. Op1Raalte bevindt zich op de eerste verdieping van het Kulturhus van Raalte. De ingang zit in de steeg aan de kant van de Albert Hein.

STUDIO = architectuur op de Vakmandag 2015

Op 14 maart 2015 organiseert Gerben Calkhoven de vakmandag 2015. Deze beurs biedt de gelegenheid om met lokale vakmannen in contact te komen. STUDIO = architectuur is hier vertegenwoordig met een stand. Op deze dag kunt u langskomen en ideeën bespreken met de architect.

Verbouwing Nijverdal gestart

In Nijverdal is de verbouwing begonnen. Bij deze verbouwing wordt de bestaande woning vergroot. De woonkamer en keuken worden vergroot. De slaapkamer en badkamer worden vernieuwd en door het toevoegen van daklichten wordt er meer licht in de woning gebracht.

Mantelzorgwoning te Nijverdal

In de omgeving van Nijverdal heeft STUDIO = architectuur een ontwerp gemaakt voor de aanbouw van een mantelzorgwoning. Een mantelzorgwoning of kangoeroewoning maakt het mogelijk dat bijvoorbeeld ouders of een gehandicapt kind langer (semi-zelfstandig) thuis kan wonen.